myflex.gr

ΥΓΙΕΙΝΗ ΨΗΤΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

2 κιλά γαλοπούλας με το κόκκαλο

3 πορτοκάλια, 1 ½ κομμένο σε φέτες, 1 ½ χυμός πορτοκαλιού

1 ½ Κουταλιά της σούπας μέλι

1 Χούφτα κλωνάρια θυμαριού

Κουταλιά σόγια sauce

2 φύλλα δάφνης

500γρ καρότα, κομμένα σε φέτες

500γρ παστινάκι, ψιλοκομμένο

Χοιρινό με σέλινο

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα)
  • 1 κιλό σέλινο
  • 1/2 κιλό σέλερι
  • 120 ml. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 λεμόνια
  • 1 αυγό
  • Νερό
  • Λίγο λευκό κρασί
  • 10 γρ. αλάτι
  • πιπέρι

Βασιλόπιτα Διατροφική Συνταγή

350 γρ. αλευρι που φουσκώνει μόνο του

  • 280 γρ. τυρί ρικότα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 170 γρ. βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου ελαφρώς χτυπημένα
  • 1μιση φλ.  ζάχαρη καρύδας
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 3/4 κ.γ. baking powder
  • 1/3 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1μιση κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

για το σιρόπι

  • χυμό από 2 λεμόνια (λίγο λιγότερο από 1/3 του φλιτζανιού)
  • 3 κ.σ. υποκατάστατο ζάχαρη καρύδας

Vegan μελομακαρονα ολικης

Υλικά για το σιρόπι:

  • 200 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 350 γρ. maple syrup

Υλικά για τα μελομακάρονα:

  • ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ. maple syrup
  • 50 ml κονιάκ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σε σκόνη
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

Υλικά για το σερβίρισμα:

  • 2 κ.σ. ψιλοτριμμένοι ξηροί καρποί της αρεσκείας μας (καρύδια, φιστίκια Αιγίνης κ.λ.π.)
  • maple syrup (προαιρετικά)

Μοσχάρι με δαμάσκηνα

  • 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 120 ml κόκκινο κρασί
  • 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 350 γρ. δαμάσκηνα

Διατροφικά Μελομακάρονα

2 φλιτζ. βρώμη

2 φλιτζ. καρύδια

1/2 φλιτζ. μέλι

1/4 κ.σ. κανέλα

1/4 κ.σ. γαρίφαλο

50 γρ. φιστίκια (προαιρετικά)

    Φιλέτο Γαλοπούλας με Χριστουγεννιάτικη γέμιση

    3 σκ. σκόρδο

    10 γρ. θυμάρι

    1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

    10 γρ. δενδρολίβανο

    50 γρ. ελαιόλαδο

    1 κ.σ. μουστάρδα

    5 κριθαροκούλουρα (μικρά τριμμένα)

    1 κίτρινη πιπεριά

    1 πράσινη πιπεριά

    100 ml λευκό κρασί

    100ml νερό

    πιπέρι, αλάτι

    40 γρ. μέλι

    1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας

      Φιλέτο γαλοπούλας με γλάσο από ρόδι

      1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

      1 κ.γλ. αλάτι

      1 κ.γλ καπνιστή πάπρικα

      1 κ.γλ πιπέρι λευκό

      2 σκ. σκόρδο

      1/2 φλ. μέλι

      1 κιλό στήθος φιλέτο γαλοπούλας

      1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ

      3 φλιτζάνια (+ 1 κουταλιά της σούπας χυμό ροδιού)

        Κουραμπιέδες

        2 φλιτζ. αμύγδαλο φιλέ

        2 φλιτζ. ινδική καρύδα τριμμένη

        4 κ.σ. λάδι καρύδας

        2 κ.σ. μέλι

        1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

        1 μικρή πρέζα αλάτι

        20 ωμά αμύγδαλα χωρίς τη φλούδα ή ψημένα