myflex.gr

Φιλέτο Γαλοπούλας με Χριστουγεννιάτικη γέμιση

Υλικά

3 σκ. σκόρδο

10 γρ. θυμάρι

1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

10 γρ. δενδρολίβανο

50 γρ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μουστάρδα

5 κριθαροκούλουρα (μικρά τριμμένα)

1 κίτρινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

100 ml λευκό κρασί

100ml νερό

πιπέρι, αλάτι

40 γρ. μέλι

1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας

    Χρόνος εκτέλεσης
    1 ώρα & 25 λεπτά
    Εκτέλεση
    1
    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 Cο στον αέρα
    2
    Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και τοποθετείτε 4 κομμάτια σπάγκο στον πάγκο σας
    3
    Τοποθετείτε επάνω το φιλέτο και το χαράζετε έτσι ώστε να μπορέσετε να προσθέσετε τη γέμιση, αλλά δεν κόβετε το φιλέτο στη μέση
    4
    Σε ένα μπολ βάζετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά με το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και τα κριθαροκούλουρα
    5
    Μετά βάζουμε τις πράσινες και κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες
    6
    Τοποθετείτε τη γέμιση και κλείνετε το φιλέτο
    7
    Τυλίγετε και δένετε καλά με το σπάγκο
    8
    Αλείφετε με το ελαιόλαδο, το μέλι και περιχύνετε με το κρασί και το νερό
    9
    Ψήνετε για 40 λεπτά στους 200º σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο
    10
    Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε λίγο στο φούρνο να πάρει χρώμα χωρίς αλουμινόχαρτο (με προσοχή να μη στεγνώνει)
    *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
    Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
    Διαβάστε επίσης