myflex.gr

Online Coaching

Online Coaching για Διατροφή & Προγράμματα Διατροφής

Η παράλληλη έκρηξη της τεχνολογίας, που έδωσε την ευκαιρία για ικανοποίηση της ζήτησης για απομακρυσμένη ιατρική βοήθεια, και του ποσοστού των υπέρβαρων και παχύσαρκων ανθρώπων, ένα παγκόσμιο φαινόμενο που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, ανέδειξε η ανάγκη ανάπτυξης νέων, αποτελεσματικών στρατηγικών για τον έλεγχο του βάρους.

Η ευρεία χρήση των smart phones και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθώς και η  ευκολία πρόσβασης στο διαδίκτυο έχει καταστήσει πιο εφικτή από ποτέ την υιοθέτησή τους και από ανθρώπους που επιθυμούν απλώς να διατηρήσουν το ιδανικό σωματικό βάρος και την καλή φυσική τους κατάσταση σε βάθος χρόνου ή να αναπτύξουν θεαματικά τη σωματοδομή τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί διάφορες εφαρμογές αυτοπαρακολούθησης, που διευκολύνουν την τροποποίηση της συμπεριφοράς, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κατάκτησης του επιθυμητού βάρους. Ωστόσο, δεν αποδίδουν περισσότερο από την κλασική καταγραφή των μετρήσεων σε χαρτί.

Οι online ηλεκτρονικές πλατφόρμες που μπορούν να προσεγγιστούν από smart phones, tablets ή/και computers, αποτελούν μια πολλά υποσχόμενη ευκαιρία για την παροχή αποτελεσματικής υποστήριξης σε ανθρώπους που αναζητούν τρόπους διαχείρισης του βάρους τους, μέσω διατροφής και άσκησης. Αυτού του είδους τα λογισμικά προσφέρουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον προγραμματισμό δια ζώσης συνεδριών με διατροφολόγο ή γυμναστή ένταξης σε έναν νέο τρόπο ζωής που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία.

Πλατφόρμα Myflex

Ανταποκρινόμενος στις τάσεις της εποχής, ο Δημήτρης Οικονομάκης αναζήτησε νέους τρόπους αξιοποίησης της δύναμης της τεχνολογίας για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν τη θέληση, τη δύναμη, το πείσμα και την υπομονή να χτίσουν ένα υγιές, με καλή διάπλαση και αρμονικές γραμμές σώμα, αλλά αδυνατούν να ακολουθήσουν ένα face-to-face πρόγραμμα συνεδριών. Μαζί με τους συνεργάτες του στο My Flex δημιούργησαν μια σύγχρονη πλατφόρμα που παρέχει:

 • εξατομικευμένα διατροφικά προγράμματα που ανανεώνονται ανά 15ήμερο, αναλόγως του στόχου και της προόδου που έχει συντελεστεί στο μεσοδιάστημα, λαμβανομένου υπόψη του ιατρικού ιστορικού του χρήστη,
 • κατάλογο με τα προϊόντα που χρειάζεται να προμηθευτεί, προκειμένου να ακολουθήσει το διαιτολόγιο που θα του δοθεί, ανά ημέρα, εβδομάδα ή 15ήμερο,
 • συνταγές που μπορούν να προσαρμοστούν στα μακροθρεπτικά συστατικά κάθε διατροφικού προγράμματος,
 • ειδικά σχεδιασμένα προπονητικά προγράμματα για την εκγύμναση του σώματος, τη γράμμωση των μυών ή την αύξηση της μυϊκής μάζας, εικονογραφημένα και με λεκτική περιγραφή εκτέλεσης κάθε άσκησης. Τα προγράμματα διαμορφώνονται σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες και τα ιατρικά προβλήματα του χρήστη, και επανασχεδιάζονται ανά 15ήμερο.
 • καταγραφή της προόδου και δυνατότητα επισκόπησής της,
 • συλλογή φωτογραφιών και εύκολη σύγκρισή τους,
 • προγραμματισμός ραντεβού με διατροφολόγο σε ένα από τα καταστήματα του Myflex, για τη διενέργεια Μέτρησης Μεταβολικού Ρυθμού Ηρεμίας ή Λιπομέτρησης ή/και για τη παραλαβή του 15ήμερου μενού.
 • απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις που αφορούν τη διατροφή και την άσκηση υπό μορφή ηλεκτρονικού βιβλίου (e-book)

Πλεονεκτήματα Online Coaching

Η ψηφιακή διαχείριση του σωματικού βάρους, δηλαδή η χρήστη των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών για τη διατήρηση ή τη βελτίωσή του, παρέχει πολλά πλεονεκτήματα στον χρήση.

Η πλατφόρμα του Myflex είναι σχεδιασμένη για όλους και ιδιαίτερα για όσους:

Είναι πολυάσχολοι

Το κυριότερο όφελος που προκύπτει από το online coaching είναι η ευελιξία, αφού ο χρήστης δεν περιορίζεται με προγραμματισμένα ραντεβού ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο φυσικό χώρο των καταστημάτων μας.

Ζουν μακριά ή μετακινούνται συχνά

Η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαιτολογικής υποστήριξης δεν είναι δεδομένη για το σύνολο των ανθρώπων. Η διαμονή σε απομακρυσμένες περιοχές αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την κατ’ ιδίαν διατροφική συμβουλευτική σε αξιόπιστους και επιστημονικά άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες.

Τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και όσοι για επαγγελματικούς λόγους ταξιδεύουν συχνά και αδυνατούν να παραμείνουν σταθεροί στις επιλογές τους.

Ζητούν το maximum

Συγκριτικά με τις παραδοσιακές διαπροσωπικές συναντήσεις, το online coaching προσφέρει  πρόσθετες παροχές που συνοψίζονται στην πολυεπίπεδη προσέγγιση για την επίτευξη ενός στόχου, στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Είναι ντροπαλοί

Οι άνθρωποι που ζουν με υπερβολικό βάρος ή είναι παχύσαρκοι είναι πιθανό να δυσκολεύονται στις κοινωνικές επαφές, να βιώνουν δυσάρεστα συναισθήματα κατά τη συζήτηση του προβλήματός τους, να νιώθουν ευάλωτοι εάν είναι θύματα bullying. Επίσης, έχουν αρνητική στάση απέναντι στην άσκηση και τον αθλητισμό και γι’ αυτό είναι δυσκολότερο να αναζητήσουν βοήθεια δια ζώσης.

Είναι συνετοί “επενδυτές”

Παρότι τίποτα δεν αξίζει όσο η υγεία,  το online coaching είναι μια οικονομικά πιο προσιτή πρόταση, συγκριτικά με την απόκτηση των υπηρεσιών από μεμονωμένους παρόχους που απαιτούν τη φυσική παρουσία του ενδιαφερόμενου, συνυπολογιζομένων των χρημάτων που εξοικονομούνται από τα γενικά έξοδα (π.χ. μετακίνηση).

Αποτελεσματικότητα Online Coaching

Η εξατομικευμένη ψηφιακή καθοδήγηση που παρέχεται μέσω του διαδικτύου από διαιτολόγο για την αλλαγή των συνηθειών διατροφής και από γυμναστή για την τροποποίηση των  συνηθειών σωματικής δραστηριότητας είναι σαφώς πιο αποτελεσματική από μια μη εξατομικευμένη online παρέμβαση.

Αλλά είναι εξίσου αποδοτική με την προσωπική προσέγγιση, αφού οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα δέσμευσης  και αυξημένες πιθανότητες επίτευξης κλινικά σημαντικής απώλειας βάρους και απόκτησης ενός υγιούς, καλλίγραμμου σώματος.

Συχνές Ερωτήσεις

Με το online coaching, μπορείτε να βάλετε τη διατροφή σας σε τάξη από την άνεση του σπιτιού σας, έχοντας συνεχώς στις ηλεκτρονικές σας συσκευές εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής και γυμναστικής που ανανεώνονται τακτικά.

Όλοι όσοι έχουν τη θέληση να φτιάξουν μια υγιή σχέση με το φαγητό και να χτίσουν το σώμα των ονείρων τους μπορούν να κάνουν εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyFlex.

Φυσικά! Η πλατφόρμα MyFlex επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν όχι μόνο τις μετρήσεις αλλά και τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν την πρόοδό τους.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας MyFlex είναι:

 • Θέαση του προσωποποιημένου προγράμματος διατροφής, που ανανεώνεται κάθε 15 ημέρες
 • Εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστικής
 • Δυνατότητα να κλείσετε ραντεβού ηλεκτρονικά με έναν εξειδικευμένο διαιτολόγο του MyFlex

Η πλατφόρμα MyFlex είναι άκρως εξατομικευμένη, αφού με τη δημιουργία ενός λογαριασμού ο χρήστης έχει πρόσβαση στο προσωπικό του πλάνο διατροφής και άθλησης, στις μετρήσεις και στις φωτογραφίες προόδου του. Οτιδήποτε σχετίζεται με τη διατροφή και το σώμα σας, θα το βρείτε εκεί.