myflex.gr

MyFlex

Άρθρα

Η διατροφή αποτελεί τη μελέτη των θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα,

τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός χρησιμοποιεί τα θρεπτικά συστατικά και τη σχέση μεταξύ διατροφής, υγείας και ασθένειας.

Όπως καταλαβαίνετε η υγεία και η πρόσληψη τροφής παρουσιάζουν μία άρρηκτη σχέση μεταξύ τους κατά την οποία το ένα επηρεάζει το άλλο.

Ο συνδυασμός της φυσικής δραστηριότητας με το κατάλληλο και ισορροπημένο διατροφικό πλάνο αποτελούν το κλειδί για να παραμείνετε υγιείς. Μπορεί η άσκηση από μόνη της να προσφέρει αρκετά οφέλη ωστόσο αν δεν τρώτε σωστά δεν θα έχετε την απαιτούμενη ενέργεια για να τερματίσετε τον αγώνα ή να αυξήσετε τη μυϊκή σας μάζα. Χρειάζεστε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθετε στην έντονη προπόνηση.

H λήψη συμπληρωμάτων είναι άλλο ένα θέμα, που απασχολεί αρκετό κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Ξέρετε πότε είναι καλό να τα καταναλώνετε;

Οι αθλητές λαμβάνουν πολλά συμπληρώματα χωρίς να γνωρίζουν αν πραγματικά θα τους ωφελήσουν και ποια είναι η κύρια λειτουργία τους στον οργανισμό.

Γνωρίζοντας τις απορίες που σας δημιουργούνται καθημερινά γύρω από τη διατροφή και την υγεία, ο Ειδικός Εφαρμογών Διαιτολογίας κ. Δημήτρης Οικονομάκης μαζί με την έμπειρη ομάδα διαιτολόγων του MyFlex Diet Center, σας προσφέρουν συχνή διαδικτυακή ενημέρωση με άρθρα που βασίζονται σε έγκυρες επιστημονικές πηγές και μελέτες που αφορούν την υγεία, τη διατροφή, τα θρεπτικά συστατικά και την άσκηση.

Επιλέξτε ανάμεσα σε αρκετές κατηγορίες άρθρων, πατώντας πάνω στη μπάρα και ενημερωθείτε για το θέμα που σας ενδιαφέρει.

ΦΙΛΤΡΑ
Post Categories Filter All

Διατροφή & Αυτοάνοσα Νοσήματα: Σωστές επιλογές τροφών για βέλτιστη υγεία & Μείωση Συμπτωμάτων

Η φλεγμονή είναι μια φυσική απόκριση του σώματος σε τραυματισμούς ή λοιμώξεις, αλλά η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των