2 μήλα κομμένα στα 4
1 ξύλο κανέλας
1 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
1 κουτ. σούπας ταχίνι NUTRIYUMMY TAHINIPRO SPREAD TAHINI & PISTACHIO
καβουρδισμένα αμύγδαλα για πασμάλισμα
2 μήλα κομμένα στα 4
1 ξύλο κανέλας
1 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
1 κουτ. σούπας ταχίνι NUTRIYUMMY TAHINIPRO SPREAD TAHINI & PISTACHIO
καβουρδισμένα αμύγδαλα για πασμάλισμα
30 ml Νερό
60 γρ. μέλι
1 κουτ. γλυκού κοπανισμένη λουίζα
150 γρ. παξιμάδια χαρουπιού
1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φρούτα εποχής
1 κουτ. γλυκού σουσάμι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ:
1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες από καλύφη και κεφάλια
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2-3 κλωνάρια ψιλοκομμένος κόλιανδρος
½ φλιτζάνι τσαγιού ψίχουλα ψωμιοού
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 αυγό
2 κουρ. σούπας φυστικοβούτυρο
30 ml χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού ξύσμα από λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
30 ml νερό
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ» ΑΒΟΚΑΝΤΟ:
1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
40 ml χυμό λεμονιού
60 ml ελαιόλαδο
30 ml νερό
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ:
500 γρ. μοσχαρίσος κιμάς
1 αυγό
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιά γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά σούπας πικάντικη μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρος ξερός
1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
350 ml χυμός πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μαρμελάδα NUTRIYUMMY APRICOT LIGHT JAM
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΛΑΦΕΛ:
180 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα για 1 βράδυ)
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα 4
φύλλα από ½ μάτσο μαϊντανό
φύλλα από ½ μάτσο δυόσμο
3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 λιαστές ντομάτες
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΣ ΤΑΧΙΝΙΟΥ:
200 γρ. ταχίνι
χυμός από 1 με΄τριο λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
1 κουτ. γλυκού μέλι
½ κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
150 ml νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ:
1 κιλό μελιτζάνες
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1 κουτ. σούπας ξίδι από λευκό κρασί
30 ml χυμός λεμονιού
φύλλα από ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένα
30 ml ελαιόλαδο
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ:
4-5 αράβικες πίτες
1 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
φύλλα από 5-6 κλωνάρια δυόσμο
½ κούπα αλεσμένη βρόμη
1 αυγό
2 κουτ. σούπας γιαούρτι
90 γρ. φέτα light
2 κουτ. σούπας νερό
270 γρ. κινόα
300 γρ. φασολάκια πλατιά κατεψυγμένα
2 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
500-550 γρ. βραστό φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε φέτες
1 κομμένη σε λωρίδες μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης
120 γρ. φύλλα ρόκας
1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
2 πίτες ολικής αλέσεως ή λίγο ψωμάκι
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
1 κονσ. τόνου 80 γρ. σε νερό
½ φλιτζ. ρύζι μπασμάτι
1 κουτ. γλυκού λάδι
1 φύλλο δάφνης
φλούδα λεμονιού και χυμός από μισό λεμόνι
1 πιπεριά
1 καρότο
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 αγγούρι
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα light
1 κουτ. γλυκού σος σόγιας
λίγο άνηθο
φύκια νόρι (προαιρετικά)
160 γρ. ρεβίθια βρασμένα
80 γρ. NUTRIYUMMY TAHINIPRO PISTACHIO
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
αλάτι, πάπρικα
1 κουτ. σούπας λάδι (προαιρετικά)
παγωμένο νερό (προαιρετικά)
½ κούπα cottage cheese
½ μπανάνα
¾ κούπας γάλα αμυγδάλου ή οποιοδήποτε της αρεσκείας σας
1 φακελάκι INSTICK ρόφημα σε σκόνη σοκολάτα
NUTRIYUMMY 0% SYRUP CHOCOLATE