myflex.gr

Τράιφλ με φράουλες και γιαούρτι

Υλικά

Υλικά για 12-14 μερίδες:

260γρ. αλεύρι

1 φακελάκι instick φράουλα

2κγ μπεικιν

50γρ καρύδια

1 πρέζα αλάτι

2 μπανάνες

3 αυγά

180γρ. μέλι

140 γρ. ρόφημα αμύγδαλου χωρίς ζάχαρη

30γρ. λάδι καρύδας

Ξύσμα πορτοκαλιού

Χρόνος εκτέλεσης
40 λεπτά
Εκτέλεση
1
Για το κέικ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
2
Αλείφουμε ένα ορθογώνιο ταψί(25χ35εκ.) με λίγο λάδι καρύδας και το αφήνουμε στην άκρη.
3
Βάζουμε σε ένα μπολ, το αλεύρι, το Instick φράουλα, το μπεικιν παουντερ, τα ψιλοκομμένα καρύδια, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Βάζουμε σε ένα μίξερ τις μπανάνες μέχρι να πολτοποιηθούν.
4
Βάζουμε σε ένα μπολ τις μπανάνες, τα αυγά, το μέλι, το ρόφημα αμυγδάλου, το λάδι καρύδας, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5
Προσθέτουμε στο μπολ με τις μπανάνες το μίγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα μεταξύ τους. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
6
Αφαιρούμε το κέικ και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
7
Για τη κρέμα γιαουρτιού: Βάζουμε σε ένα μεσαίο μπολ το γιαούρτι, το μέλι, και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
8
Για τη σύνθεση: Κόβουμε τις φράουλες σε φέτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
9
Κόβουμε το κέικ σε ακανόνιστα μικρά κομμάτια και γεμίζουμε με αυτά μικρά ποτήρια μέχρι τη μέση.
10
Προσθέτουμε πάνω από τα κομμάτια κέικ λίγη από τη κρέμα γιαουρτιού και λίγες φέτες φράουλας.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης