myflex.gr

Μπιφτέκια ρεβιθιών

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

2 φλιτζάνια ρεβίθια, στραγγισμένα και μαγειρεμένα

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

¼  κγ κόλιανδρο

Αλάτι, πιπέρι 

3 κ.σ αλεύρι χωρίς γλουτένη

Χρόνος εκτέλεσης
15 λεπτά
Εκτέλεση
1
Πολτοποιούμε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο μπλέντερ
2
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, την πάπρικα, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι
3
Και χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα πηχτό μίγμα
4
Προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
5
Χωρίζουμε το μίγμα σε 4 κομμάτια για μεγάλα μπιφτέκια ή 8 μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε μία αλευρωμένη επιφάνεια
6
Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα που έχουμε τοποθετήσει στο ταψί
7
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
8
Σερβίρουμε με συνοδευτικά της αρεσκείας μας ή φτιάχνουμε τα αγαπημένα μας vegan burger!
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης