myflex.gr

Υγιεινός Πειρασμός: Μπιφτέκι από Πλιγούρι

Υλικά

50 γρ. πλιγούρι

180 γρ. νερό

50 γρ. ρεβίθια, μαγειρεμένα, στραγγισμένα

15 γρ. φρυγανιά τριμμένη

1/2 κρεμμυδάκι, χοντροκομμένα

1 κ.σ. ρίγανη, φρέσκια 

1 σκ. σκόρδο

αλάτι

πιπέρι , μαύρο

½  κ.γ. μπούκοβο

χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι

20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
2
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το πλιγούρι και το νερό.
3
Βγάζουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε να απορροφήσει το πλιγούρι όλο το νερό και να κρυώσει.
4
Εισάγουμε στο μιξερ τα ρεβίθια και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το πλιγούρι και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δέσει το μείγμα
5
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το πλιγούρι, το αλεύρι και ανακατεύουμε μία σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
6
Πλάθουμε 2 μπιφτέκια των 130-150 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς να ακουμπάνε μεταξύ τους.
7
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
8
Στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια.
9
Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά. Το φαγητό μας είναι ετοιμο για σερβιρισμα- ιδανικά σερβίρετε με ψητά λαχανικά.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης