myflex.gr

Βελουτέ σούπα με κουνουπίδι και καρότο

Υλικά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 2 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα
  • 1 μεγάλο κουνουπίδι
  • 1 λίτρο ζεστός ζωμός λαχανικών βιολογικός
  • 300 ml γάλα αμυγδάλου
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Χρόνος εκτέλεσης
1 ώρα & 10 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο για λίγα λεπτά.
2
Έπειτα προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε φέτες και σοτάρουμε όλα μαζί για λίγα λεπτά.
3
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλινο και ανακατεύουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
4
Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό λαχανικών και το γάλα και ανακατεύουμε.
5
Αφήνουμε να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
6
Βράζουμε περίπου για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
7
Εν τω μεταξύ σε ένα φλυτζάνι ανακατεύουμε λίγο από τη ζεστή σούπα με το κορν φλάουρ.
8
Όταν το μίγμα είναι λείο, το προσθέτουμε στη σούπα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για άλλα 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
9
Επίσης προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι.
10
Στο τέλος χτυπάμε τη σούπα με το μπλέντερ για να γίνει βελουτέ.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης