myflex.gr

Vegan Διατροφική Μακαρονάδα

Υλικά

3 κόκκινες πιπεριές

1 σκ.σκόρδο

1 φλ. Τοματίνια

2 κ.σ ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ βαλσάμικο (χ.ζάχαρη)

3 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά

1 κουταλιά της σούπας φυστικοβούτυρο

½ φλιτζάνι φυτικό γάλα χωρίς ζάχαρη

360 γρ ζυμαρικά ολικής αλέσεως (al dente) 

10 φύλλα βασιλικό

Χρόνος εκτέλεσης
Time
Εκτέλεση
1
Κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια
2
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί
3
Έπειτα ανακατεύουμε το λάδι και το βαλσάμικο σε ένα μπολ και περιχύνουμε τη σος πάνω από τα λαχανικά
4
Ψήνουμε στους 200C για 25-30’
5
Βγάζουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμα
6
Χρησιμοποιούμε ένα μίξερ χειρός για να ανακατέψουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν
7
Μόλις γίνει λεία η σάλτσα, τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά
8
Όταν ποσότητα της σάλτσας μειωθεί ελαφρά (περίπου 5’ μετά το βρασμό), κατβάζουμε από τη φωτιά
9
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα μαγειρεμένα ζυμαρικά ενώ ανακατεύουμε
10
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό!
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης