myflex.gr

Τουρσί λαχανικών

Υλικά

50 γρ. καρότα

50 γρ. κουνουπίδι

50 γρ. κόκκινες πιπεριές

40 γρ. κολοκυθάκια

1 σκελίδα σκόρδο

50 γρ. ξίδι από λευκό κρασί

20 γρ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

1/2 κ.γλ. αλάτι

10 γρ. χυμό λεμόνι

    Χρόνος εκτέλεσης
    20 λεπτά
    Εκτέλεση
    1
    Ξεφλουδίστε τα καρότα
    2
    Βράζετε σε μια κατσαρόλα με το νερό και το ξίδι τα λαχανικά, καρότα και κουνουπίδι προσθέτοντας τελευταίες τις κόκκινες πιπεριές (μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας)
    3
    Προσθέστε στην κατσαρόλα το σκόρδο ψιλοκομμένο και το αλάτι
    4
    Φτιάχνετε το μαρινάρισμα ανακατεύοντας το ξίδι, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού
    5
    Αφήνετε σε ένα γυάλινο δοχείο τα λαχανικά να κρυώσουν και προσθέτουμε τη μαρινάδα
    *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
    Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
    Διαβάστε επίσης