myflex.gr

Τορτίγια ολικής γεμιστή με σολομό και φακές

Υλικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 4 τορτίγιες ολικής άλεσης
  • 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα light 4all nutrition
  • 400γρ. φρέσκο σολομό φιλέτο
  • αλάτι χοντρό, πιπέρι

ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΚΟΣΑΛΑΤΑ

  • 150γρ. φακές ή σιτάρι, βρασμένα, κρύα
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές λοξές φέτες
  • 1 μικρό αβοκάντο ώριμο, σε μικρούς κύβους
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας σουσάμι μαύρο
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι λευκό, καβουρδισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Χρόνος εκτέλεσης
15 λεπτά
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζετε τη σαλάτα με τις φακές ανακατεύοντας όλα τα υλικά της σε ένα μπολ και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.
2
Βάζετε το σολομό σε ένα ταψί, πασπαλίζετε με χοντρό αλάτι και πιπέρι, περιχύνετε με ελαιόλαδο και ψήνετε στο φούρνο για 10 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί και να παραμείνει ζουμερός.
3
Απλώνετε τις τορτίγιες σε μια επιφάνεια, τις αλείφετε με τη μαγιονέζα light, στη συνέχεια μοιράζετε τη σαλάτα με τις φακές και από πάνω σπάτε κομμάτια από τον ψημένο σολομό.
4
Τυλίγετε τις τορτίγιες σε ρολό προσέχοντας να κλείσουν καλά. Κόβετε στη μέση τις τορτίγιες και σερβίρετε.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης