myflex.gr

Steaks Κουνουπιδιού

Υλικά
    • 4 φέτες από 1 κουνουπίδι μέτριο
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • αλάτι, πιπέρι

    Για τη σάλτσα μυρωδικών:

    • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
    • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
    • 30 γρ. σπόροι ροδιού
    • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
    • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
    • 1/2 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
    • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • χυμός από 2 λεμόνια
    • ξύσμα από 1 λεμόνι
Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ρηχό ταψί.
2
Αλείφουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες κουνουπιδιού και τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
3
Τις απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15’, μέχρι να ροδίσουν.
4
Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
5
Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε.
6
Μοιράζουμε το κουνουπίδι σε κάθε πιάτο και περιχύνουμε με τη σάλτσα μυρωδικών.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης