myflex.gr

Σπιτικό τζατζίκι

Υλικά

    400 γρ. γιαούρτι 2%

    1 αγγούρι

    2 σκελίδες σκόρδο

    2 κ.γ. ελαιόλαδο

    2 κ.σ. ξύδι

    Αλάτι, πιπέρι

      Χρόνος εκτέλεσης
      15 λεπτά
      Εκτέλεση
      1
      Καθαρίζουμε τη φλούδα του αγγουριού, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε τα σποράκια από το εσωτερικό.
      2
      Στη συνέχεια το τρίβουμε στον τρίφτη και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι για 10’.
      3
      Τρίβουμε το σκόρδο είτε σε μίξερ , είτε με τρίφτη.
      4
      Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και έχουμε ετοιμάσει το πιο εύκολο και νόστιμο σπιτικό τζατζίκι!
      *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
      Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
      Διαβάστε επίσης