myflex.gr

Σούπα Βελουτέ Κόκκινης Φακής

Υλικά

200 γρ. Κόκκινη φακή

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

1 καρότο κομμένο σε φέτες

1 σκελίδα σκόρδο

2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

½ κύβο ζωμό λαχανικών

Μπαχαρικά: ½ κ.γ. πάπρικα, ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, ½ κ.γ. κάρυ

1 κ.σ. ρίγανη

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Χυμός από ½ λεμόνι

Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τα λαχανικά μας.
2
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 2-3’.
3
Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο και τη ντομάτα.
4
Αμέσως μετά ρίχνουμε τα μπαχαρικά και τις φακές και ανακατεύουμε καλά.
5
Προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών σε 750ml νερό, τον διαλύουμε καλά και έπειτα το προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
6
Βράζουμε για περίπου 20’, ή μέχρι να είναι έτοιμες οι φακές.
7
Βράζουμε για περίπου 20’, ή μέχρι να είναι έτοιμες οι φακές.
8
Σερβίρουμε με φρεσκοστυμένο χυμό λεμόνι και απολαμβάνουμε.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης