myflex.gr

Σούπα με κόκκινες φακές, βερίκοκα και ρόδι

Υλικά

Υλικά για 2 μερίδες

2κ. σούπας  ελαιόλαδο

180 gr κρεμμύδια

150 gr καρότα σε λεπτές φέτες

1-2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες

1-2 εκ τζίντζερ τριμμένο

3  βερίκοκα αποξηραμένα

1 ξύλο κανέλας, λίγο κύμινο, λίγο μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι

100 gr κόκκινες φακές

1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών ή κότας

¼  ματσάκι κολιανδρο, λίγο δυόσμο

Πετιμέζι ροδιού ή χυμό λεμονιού

Για το σερβίρισμα

Λίγο κόλιανδρο ψιλοκομμένο Σπόροι ροδιού

Χρόνος εκτέλεσης
50 λεπτά
Εκτέλεση
1
(15' Προετοιμασία ) Θερμαίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα και το τζίντζερ.
2
Έπειτα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, την κανέλα και τα βερίκοκα και σοτάρουμε για λίγο.
3
Προσθέτουμε τις φακές, το νερό και το μπουκοβο, και μαγειρεύουμε για 30-40 λεπτά.
4
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την σούπα μαζί με το δυόσμο, το κόλιανδρο και το πετιμέζι ή το λεμόνι.
5
Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το φρέσκο κόλιανδρο και τους σπόρους ροδιού.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης