myflex.gr

Σολομός με μέλι και σουσάμι

Υλικά

3 μερίδες

  • 600γρ σολομός
  • 3 κ.σ. θυμαρίσιο μέλι
  • Λευκό σουσάμι
  • Αλάτι
Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Πλένουμε πολύ καλά το σολομό και τον σκουπίζουμε προσεκτικά με χαρτί κουζίνας ώστε να αφαιρεθεί το νερό από την επιφάνεια του σολομού.
2
Βάζουμε μία λαδόκολλα πάνω σε ένα ταψί φούρνου και τοποθετούμε πάνω το σολομό.
3
Προσθέτουμε τις 3 κ.σ. μέλι στο κέντρο του σολομού με προσοχή να μην τρέξει πολύ το μέλι και μετά προσθέτουμε το σουσάμι από πάνω σε όλη την επιφάνεια του σολομού.
4
Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο αλάτι από πάνω.
5
Προθερμαίνουμε
6
Βάζουμε τον σολομό στο φούρνο και τον αφήνουμε να ψηθεί για 10 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 150°C και ψήνουμε για ακόμη 10-15 λεπτά και τον παρακολουθούμε μέχρι να ψηθεί καλά.
7
Αφού ελέγξουμε ότι έχει ψηθεί καλά τον αφαιρούμε από το φούρνο και σερβίρουμε.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης