myflex.gr

Σάντουιτς με tofu και χούμους

Υλικά

2 φέτες  από προζυμένιο ψωμί ολικής

2 κ.σ. ελαιόλαδο

100 γρ. tofu

1 κ.γ. κορν φλάουρ

½ κ.γ. πιπέρι μαύρο

Αλάτι

50 γρ. χούμους

2 φέτες μαρούλι

½ ψητή κόκκινη πιπεριά

30 γρ. αβοκάντο σε φέτες

Χρόνος εκτέλεσης
10 λεπτά
Εκτέλεση
1
Αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμί με το 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές.
2
Κόβουμε το tofu σε φέτες πάχους 1 cm, του προσθέτουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά για να πάει παντού.
3
Με το που βγάλουμε από τη φωτιά το ψωμί, προσθέτουμε άλλο 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το tofu μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
4
Στη μια φέτα ψωμί προσθέτουμε το χούμους, το μαρούλι, την ψητή κόκκινη πιπεριά, το tofu, το αβοκάντο σε φέτες και καπακώνουμε με την άλλη φέτα ψωμί.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης