myflex.gr

Σαλάτα με πλιγούρι

Υλικά

1 αγγούρι

Ξύσμα από λεμόνι

1 τομάτα

15 g μουστάρδα

2 κ.σ. χυμό λεμόνι

250 γρ. πλιγούρι

Πιπέρι, αλάτι

¼ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Ρόκα

2 κ.σ νερό

250 g νερό για το πλιγούρι

Μαϊντανός, άνηθος

    Χρόνος εκτέλεσης
    20 λεπτά
    Εκτέλεση
    1
    Προσθέτετε το πλιγούρι σε αντικολλητικό σκεύος, μαζί με το νερό ανακατεύοντας συνεχώς
    2
    Μόλις πάρει μια καλή βράση, αφαιρείτε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη σκεπασμένο με μία πετσέτα και το καπάκι ώστε να απορροφήσει τα υγρά του, για 15 λεπτά
    3
    Κόβετε σε κομματάκια την τομάτα, το αγγούρι και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ, μαζί με τη ρόκα
    4
    Ανακατεύετε το ξύσμα από λεμόνι, με τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, νερό, μαϊντανό και τον άνηθο
    5
    Μόλις είναι έτοιμο το πλιγούρι, το ρίχνετε στο μπολ με τα λαχανικά
    6
    Περιχύνετε το ντρέσινγκ με τη μουστάρδα και σερβίρετε
    *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
    Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
    Διαβάστε επίσης