myflex.gr

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας και καστανό ρύζι

Υλικά

500 ml γάλα καρύδας

½ φλυτζανιού (90 γρ.) καστανό ρύζι

¾ φλυτζανιού νερό (200 ml περίπου)

1 ½ κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1/8 κουταλάκι αλάτι

1 φακελάκι instick βανίλια

λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας

Χρόνος εκτέλεσης
45'
Εκτέλεση
1
Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας, το νερό, το instick βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το αλάτι.
2
Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το ρύζι και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε καλά και χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά.
3
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 – 35 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
4
Ξεσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για άλλα 10 – 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά.
5
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όσο κρυώνει το μείγμα, θα πήζει.
6
Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης