myflex.gr

Ρύζι με μαϊντανό, αμύγδαλα και βερίκοκα

Υλικά

1 φλ. αμύγδαλα με τη φλούδα

1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι

1 φλ. ρύζι μπασμάτι, ξύσμα από ένα λεμόνι

1/3 φλ. ψιλοκομμένα αποξηραμένα βερίκοκα

2 φλ. μαϊντανό

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Χρόνος εκτέλεσης
Time
Εκτέλεση
1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί τα αμύγδαλα με το ελαιόλαδο.
2
Προσθέστε αλάτι και ψήστε για 10-12 λεπτά. Βγάλτε και αφήστε τα να κρυώσουν.Στο μεταξύ ξεπλύντε το ρύζι.
3
Βράστε σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού και 1μιση φλ. νερό. Προσθέστε αλάτι. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, σκεπάστε και βράστε για 18-20 λεπτά.
4
Πρόσθεστε τα αμύγδαλα, τον μαϊντανό και τον χυμό λεμονιού.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης