myflex.gr

Ρεβύθια με γλυκοπατάτες (Vegan)

Υλικά
  • 500γρ ρεβύθια
  • 2 πατάτες
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα πορτοκαλί
  • 2 μικρές γλυκοπατάτες μωβ
  • 5 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • Κουκουρμάς
  • Χυμό από 1 λεμόνι
Χρόνος εκτέλεσης
50 λεπτά
Εκτέλεση
1
Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε για 12 ώρες να μουσκέψουν
2
Καθαρίζουμε τα καρότα και το κρεμμύδι, τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά
3
Αφού περάσουν οι 12 ώρες στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε στη χύτρα ταχύτητας με περίπου 2 ποτήρια νερό για να βράσουν για 15’
4
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες και τις βράζουμε για 20’ στον ατμό (τις μωβ γλυκοπατάτες τις βάζουμε σε διαφορετικό σκεύος από τις υπόλοιπες πατάτες για να μη «βγάλουν» χρώμα
5
Μόλις βράσουν οι πατάτες και οι γλυκοπατάτες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
6
Μόλις βράσουν τα ρεβύθια, αφαιρούμε από τη χύτρα τα καρότα, το κρεμμύδι και το ζουμί που έβρασαν, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με το χυμό λεμονιού και τα αλέθουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα
7
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα ρεβύθια, τις πατάτες, τις γλυκοπατάτες και το ομοιογενές μίγμα και ανακατεύουμε καλά
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης