myflex.gr

Quesadillas με κοτόπουλο

Υλικά

Υλικά για 2 μερίδες
300 γρ. κοτόπουλο στήθος, σε φέτες
100 γρ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, τριμμένο
50 γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
2 μικρές πιπεριές, κομμένες σε λωρίδες
1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 τορτίγιες ολικής άλεσης, 40 εκ.
2 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Χρόνος εκτέλεσης
15 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
2
Αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος με απορροφητικό χαρτί.
3
Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά και σοτάρουμε τις πιπεριές για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
4
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο σε κυβάκια 2 εκ. και το μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
5
Προσθέτουμε στο μπολ τα 50 από τα 100 γρ. κίτρινο τυρί, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, την πάπρικα, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
6
Μοιράζουμε τη γέμιση μέχρι τη μέση σε κάθε τορτίγια και τις διπλώνουμε ώστε να κλείσουν.
7
Βάζουμε τις quesadillas στο τηγάνι και τις σκεπάζουμε με το καπάκι.
8
Ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ κίτρινο χρώμα οι τορτίγες και να λιώσει το τυρί.
9
Αφαιρούμε το καπάκι και τις αναποδογυρίζουμε με προσοχή.
10
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 50 γρ. κίτρινο τυρί και τις σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι.
11
Ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα ώστε να λιώσει το τυρί από πάνω.
12
Αφαιρούμε τις quesadillas από το τηγάνι, τις κόβουμε στη μέση και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης