myflex.gr

Ψωμάκι τύπου bagel

Υλικά

250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό 2%

150 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

αυγό, χτυπημένο και αραιωμένο με νερό

¾ κ.γ. αλάτι

Σουσάμι, για το πασπάλισμα

Χρόνος εκτέλεσης
35 λεπτά
Εκτέλεση
1
Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μιας χρήσης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2
Έπειτα, μεταφέρουμε το μείγμα σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε με τα χέρια μας πασπαλίζοντας συχνά με αλεύρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ελαφρώς κολλώδες ζυμάρι.
3
Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μπαλάκια και δημιουργούμε με αυτά μπαστούνια πάχους 2εκ.
4
Κατόπιν, παίρνουμε ένα μπαστούνι και ενώνουμε τις άκρες του δημιουργώντας ένα κυκλικό σχήμα με κενό στη μέση.
5
Αμέσως μετά, το μεταφέρουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα, το αλείφουμε με αυγό, το πασπαλίζουμε με σουσάμι και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπαστούνια.
6
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 20-25 λεπτά.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης