myflex.gr

Παπουτσάκια Γλυκοπατάτας

Υλικά

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Υλικά για 2 μερίδες

 

2 μέτριες γλυκοπατάτες

250 γρ. κιμά κοτόπουλο

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ

1 κρεμμύδι, μικρό

1 σκελίδα σκόρδο

2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

2 κ. σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Για την κρέμα τυρί άνηθο

200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά

½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος

Χυμός από 1 λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

Χρόνος εκτέλεσης
60 λεπτά
Εκτέλεση
1
Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
2
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 0C για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ξεροψηθεί η φλούδα.
3
Αφήνουμε να κρυώσουν για λίγα λεπτά, τις κόβουμε στη μέση και με κουτάλι πιέζουμε ελαφρώς την σάρκα τους ώστε να προσθέσουμε τη γέμιση.
4
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τον κιμά, αφήνοντας τον να σοταριστεί για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
5
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
6
Προσθέτουμε την κονσέρβα ντομάτας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά.
7
Σε μπολ τοποθετούμε την κρέμα τυρί, άνηθο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
8
Γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες με τον κιμά και την κρέμα τυριού από πάνω.
9
Ψήνουμε στο γκριλ 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης