myflex.gr

Ομελέτα με σπαράγγια

Υλικά

Χρόνος εκτέλεσης 10’, 4-6 μερίδε

2 κ.σ. βούτυρο

κρεμμύδι

1 σκ. σκόρδο

αλάτι

πιπέρι

500 γρ. σπαράγγια

150 γρ. νερό

αυγά, μεσαία

1 κ.γ. δυόσμο

50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για το σερβίρισμα

50 γρ. κρέμα βαλσάμικο

αλάτι

πιπέρι

1 κ.σ. δυόσμο

100 γρ. ρόκα

1 κ.σ. ελαιόλαδο

 

Χρόνος εκτέλεσης
10 λεπτά
Εκτέλεση
1
Τοποθετούμε ένα τηγάνι 28 εκ. σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Φροντίζουμε το τηγάνι να έχει μεταλλικό χερούλι για να μπορεί να μπει στον φούρνο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
2
Προσθέτουμε αλάτι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσει. Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο τηγάνι.
3
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το σκληρό σημείο. Τα μεταφέρουμε στο τηγάνι, βάζουμε το νερό και σιγοβράζουμε 5-10 λεπτά για να μαλακώσουν τα σπαράγγια και να εξατμιστεί το νερό. Κρατάμε 3 σπαράγγια για το σερβίρισμα.
4
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και τα σπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε στο τηγάνι 1 κ.σ. βούτυρο, τα αυγά και τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά.
5
Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη γραβιέρα.
6
Για το σερβίρισμα Με ένα peeler κόβουμε τα σπαράγγια σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε την κρέμα βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ρόκα και ελαιόλαδο
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης