myflex.gr

Νόστιμες μεξικάνικες γεμιστές πιπεριές με κινόα

Υλικά

3/4 φλιτζανιού λευκή κινόα (άψητη)

4 μεγάλες πιπεριές

1 φλ. κονσέρβα μαύρα φασόλια

1 φλ.  γλυκό καλαμπόκι 

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2/3 φλ. NUTRIYUMMY 0% BBQ SAUCE

2 κ.σ. τριμμένο τυρί 10%

1 1/2 κ.γ.  κύμινο

1 κουτ. καπνιστή πάπρικα

1 κουτ. τσίλι σε σκόνη

Φρέσκος κόλιανδρος

Χρόνος εκτέλεσης
1 ώρα & 15 λεπτά
Εκτέλεση
1
Ξεπλύνετε καλά την κινόα. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέστε την κινόα με περίπου 1 1/4 φλιτζάνι νερό.
2
Αφήστε να πάρει μια ελαφριά βράση. Στη συνέχεια, σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
3
Εν τω μεταξύ, κόψτε τις πιπεριές στη μέση και αφαιρέστε τα κοτσάνια, τους σπόρους
4
Ξεπλύνετε και στραγγίστε τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι και κόψτε τα πράσινα κρεμμύδια.
5
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη μαγειρεμένη κινόα και όλα τα άλλα υλικά εκτός από τις πιπεριές
6
Ανακατεύουμε να ενωθούν και ρίχνετε αλάτι, καρυκεύματα, τυρί
7
Προθερμάνετε το φούρνο στους 176°C
8
Σε ένα ταψί 9"×13" τοποθετήστε τις κομμένες στη μέση πιπεριές και γεμίστε με τη γέμιση κινόα
9
Πιέστε ελαφρά για να συμπυκνωθεί και γεμίσετε όλες τις ρωγμές.
10
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά
11
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε 10 λεπτά ακόμα. (Ή περισσότερο για πιο μαλακές πιπεριές.)
12
Σερβίρετε με όποια επικάλυψη θέλετε
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης