myflex.gr

Μεσογειακό Κουσκούς

Υλικά

250 γρ. κουσκούς χοντρό

2 μικρά κολοκυθάκια

1 μέτριο κρεμμύδι

1 πιπεριά Φλωρίνης

1 φλιτζάνι Ντοματίνια

200 γρ. σάλτσα ντομάτας

Ρίγανη, μαϊντανός

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό να βράσει και αφού ξεκινήσει το βρασμό ρίχνουμε το κουσκούς και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
2
Ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας.
3
Έπειτα σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά με τη σειρά (κρεμμύδι, πιπεριά, κολοκυθάκια και ντοματίνια) έως ότου μαλακώσουν.
4
Αφού μαλακώσουν, περιχύνουμε τη σάλτσα ντομάτας, βάζουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
5
Κρατάμε στην άκρη ½ φλ. νερό από το βρασμό του κουσκούς.
6
Σουρώνουμε το κουσκούς και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και τα λαχανικά.
7
Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε και βράζουμε για άλλα 4 λεπτά.
8
Τέλος, προσθέτουμε τις άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μια πρωτεΐνη της επιλογής μας . Προτείνουμε: γαρίδες/κοτόπουλο/τυρί χαμηλών λιπαρών/γιαούρτι 2%.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης