myflex.gr

Μαρμελάδα μήλο – αχλάδι χωρίς ζάχαρη με χουρμάδες

Υλικά
  • 500 γρ. μήλα, καθαρισμένα και τριμμένα
  • 500 γρ. αχλάδια, καθαρισμένα, τριμμένα
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 120 γρ. χουρμάδες ξεροί, χωρίς ζάχαρη
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζας
Χρόνος εκτέλεσης
1 ώρα & 10 λεπτά
Εκτέλεση
1
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά και 200 ml νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά.
2
Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 38-40 λεπτά, μέχρι η μαρμελάδα να πήξει ελαφρώς.
3
Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και βράζουμε για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να δέσει.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης