myflex.gr

Μαγειρίτσα νηστίσιμη (ή αλλιώς vegan Μανιταρόσουπα)

Υλικά
  • 1 μικρό πράσο (60γρ)
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (75γρ)
  • 500γρ μανιτάρια portobello
  • 250γρ λευκά μανιτάρια
  • 220γρ μανιτάρια shiitake
  • 1 κεφάλι μαρούλι
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 ξερά κρεμμύδια (160γρ)
  • 80γρ πλιγούρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα κουκουρμά
  • 5 ποτήρια νερό
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 25γρ ταχίνι ολικής
Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά
2
Προσθέτουμε στη χύτρα ταχύτητας το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το πλιγούρι, 1 ποτήρι νερό και τα μπαχαρικά
3
Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και το υπόλοιπο νερό
4
Ανακατεύουμε
5
Βράζουμε στη χύτρα ταχύτητας για 10΄
6
Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε τη χύτρα πάνω στο κλειστό μάτι με κλειστό καπάκι μέχρι να κρυώσει
7
Χτυπάμε στο multi το χυμό λεμονιού με το ταχίνι
8
Ανοίγουμε τη χύτρα, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το μίγμα λεμονιού με το ταχίνι και ανακατεύουμε και πάλι
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης