myflex.gr

Λεμονάτο κριθαράκι με κοτόπουλο

Υλικά

900g στήθος φιλέτο κοτόπουλο

½ φλιτζ. Φρέσκος βασιλικός 

6 σκ. Σκόρδο

1 κρεμμύδι

2 κ.σ φρέσκος χυμός από λεμόνι

220g κριθαράκι

Αλάτι, πιπέρι

4 κ.σ λάδι καρύδας

½ φλ. Μηλόξυδο 

Χρόνος εκτέλεσης
40 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό, βράζουμε το κριθαράκι al dente
2
Πασπαλίζουμε με το αλάτι και το πιπέρι το κοτόπουλο
3
Τοποθετούμε στο τηγάνι (γκριλιέρα) και μαγειρεύετε μέχρι να ψηθεί αλλά να είναι ακόμη μαλακό (περίπου 3’ την κάθε πλευρά, μέχρι να μην είναι ροζ στο κέντρο)
4
Στη συνέχεια, στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το λάδι καρύδας και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά
5
Σβήνουμε με το ξύδι, και αφήνουμε να εξατμιστεί
6
Προσθέτουμε το φρέσκο χυμό από λεμόνι, λίγο αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά
7
Τοποθετούμε το κριθαράκι στο πιάτο, με το κοτόπουλο
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης