myflex.gr

Κεφτεδάκια Ρεβιθιού

Υλικά
40 λεπτά
Μέτρια δυσκολία
Για 4 άτομα

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. ρεβίθια στραγγισμένα

200 γρ. κους κους 

1 μικρό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γλ. πάπρικα

Λίγο μαϊντανό

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας (με λιγότερο αλάτι)

Αλάτι, πιπέρι

 

 

Χρόνος εκτέλεσης
40 λεπτά
Εκτέλεση
1
Τοποθετούμε τα ρεβίθια μαζί με νερό (το νερό να καλύπτει κατά πολύ τα ρεβίθια) σε ένα μπολ και τα αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ.
2
Την επόμενη μέρα, σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το κους κους και σκεπάζουμε με ζεστό νερό. Τοποθετούμε μία πετσέτα από πάνω και αφήνουμε το κους κους να μαλακώσει για 5-10 λεπτά.
3
Σε ένα μίξερ προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρυκεύματα, τη σάλτσα σόγιας, το κους κους και ανακατεύουμε.
4
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάθω τα κεφτεδάκια.
5
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 περίπου λεπτά.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης