myflex.gr

Κανελόνια

Υλικά

    350γρ. κανελόνια

    400γρ. κιμάς κιλότο ή νουά

    2κ.σ. πελτές ντομάτας

    1κ.σ. ελαιόλαδο

    1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη

    1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

    6 ντοματίνια κομμένα

    αλάτι

    πιπέρι

    1 κρεμμύδι ξερό

    1κ.γ. πάπρικα

    1κ.γ. θυμάρι

    1κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

    ½ κ.γ. κανέλα

    1κ.γ. ζωμό σε σκόνη

    1κ.σ. βασιλικός φρέσκος

      Χρόνος εκτέλεσης
      145
      Εκτέλεση
      1
      Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και το κρεμμύδι να μαραθεί.
      2
      Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και 1 ποτήρι νερό. Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Όταν γίνει ο κιμάς, απομακρύνουμε από την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει.
      3
      Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι, και τα τοποθετούμε πλάγια σε ένα ταψί.
      4
      Σε ένα ποτήρι νερό διαλύουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και το περιχύνουμε στα κανελόνια. Προσθέτουμε 1 ακόμα ποτήρι νερό, τις πιπεριές τον βασιλικό και τα ντοματίνια.
      5
      Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C στις αντιστάσεις.
      *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
      Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
      Διαβάστε επίσης