Καλαμάρι με σπανάκι στην κατσαρόλα

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε και τα καλαμαράκια που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες και αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
  • Ύστερα ρίχνουμε την ντομάτα που έχουμε ψιλοκόψει και το νερό.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 25-35 λεπτά να σιγοβράσουν. 
  • Έπειτα προσθέτουμε και το σπανάκι και αφήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε στο τέλος το αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Υλικά

  • 4 καλαμάρια ολόκληρα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 500 γρ σπανάκι
  • 1 ντομάτα ώριμη
  • ½ ματσάκι άνιθο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 4κ. σουπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι νερό

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlex Menu σας!

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ