myflex.gr

Καλαμάρι με σπανάκι στην κατσαρόλα

Υλικά

4 καλαμάρια ολόκληρα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα

500 γρ σπανάκι

1 ντομάτα ώριμη

½ ματσάκι άνιθο

½ ματσάκι μαϊντανό

4κ. σουπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

Αλάτι και πιπέρι

Χυμό από 1 λεμόνι

1 φλιτζάνι νερό

    Χρόνος εκτέλεσης
    1 ώρα
    Εκτέλεση
    1
    Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε και τα καλαμαράκια που τα έχουμε κόψει σε ροδέλες και αφήνουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
    2
    Ύστερα ρίχνουμε την ντομάτα που έχουμε ψιλοκόψει και το νερό.
    3
    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 25-35 λεπτά να σιγοβράσουν.
    4
    Έπειτα προσθέτουμε και το σπανάκι και αφήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά.
    5
    Προσθέτουμε στο τέλος το αλατοπίπερο, ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από την φωτιά.
    *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
    Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
    Διαβάστε επίσης