myflex.gr

Γύρος Μανιταριών

Υλικά
  • 500γρ μανιτάρια (συνιστάται πορτομπέλο ή πλευρώτους), κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές σόγια σως ή ταμπάσκο (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)
  • 2 πίτες ή αραβικές πιτούλες για σερβίρισμα
  • Σαλάτα (μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι) για γαρνίρισμα
Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα μανιτάρια με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το κύμινο, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλετε πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε και ταμπάσκο ή σόγια σως.
2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σχάρα, σοτάρετε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 5-7 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
3
Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.
4
Σερβίρετε τα μανιτάρια μέσα στις πίτες μαζί με σαλάτα και, αν θέλετε, προσθέστε λίγο γιαούρτι ή σάλτσα ταχίνι για επιπλέον γεύση.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης