myflex.gr

Γιουβαρλάκια με γιαούρτι

Υλικά

Για τα γιουβαρλάκια:

500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος

100-150γρ. ρύζι γλασέ

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος θυμάρι

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι 1 αβγό μέτριο

1 ½ λίτρο νερό

2 φύλα δάφνης δεντρολίβανο

1 κύβος ζωμού κότας φλούδες από

1 λεμόνι

Για την σάλτσα:

200 γρ. γιαούρτι

2% στραγγιστό χυμός από 1 λεμόνι

Πιπέρι

Αλάτι

3 κ.σ. άνηθο

2 κ.σ. ζωμό από τα γιουβαρλάκια

Χρόνος εκτέλεσης
45 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε ένα μπολ προσθέτουμε, τον κιμά, το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον άνηθο, θυμάρι, το ξύσμα από τα λεμόνια, τον δυόσμο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, 1 αβγό μέτριο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
2
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε, 1 ½ λίτρο νερό, 2 φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, θυμάρι, δεντρολίβανο και τις φλούδες από το λεμόνι.
3
Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια σε μικρά μπαλάκια, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και βάζουμε πάνω στη φωτιά. Σκεπάζουμε με μία μεμβράνη σταυρωτά και κάνουμε μία μικρή τρύπα στην επιφάνειά της.
4
Όταν φουσκώσει η μεμβράνη και αρχίζει να βγαίνει ο ατμός, μετράμε 35 λεπτά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
5
Για τη σάλτσα: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τον χυμό από ένα λεμόνι, πιπέρι, αλάτι, τον άνηθο, ζωμό από τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα.
6
Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά για να πάει η σάλτσα σε όλο το φαγητό.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης