myflex.gr

Διατροφική γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι

Υλικά

    100 γρ. Λιγκουίνι

    400 γρ. Γαρίδες

    500 mL νερό

    1 κύβο λαχανικών

    1 πιπεριά

    1 κρεμμύδι

    1/2 σκελίδα σκόρδο

    1 κ.σ. ελαιόλαδο

    2 τομάτες

    Αλάτι

    Πιπέρι

      Χρόνος εκτέλεσης
      25 λεπτά
      Εκτέλεση
      1
      Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες.
      2
      Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα βάζουμε σε κατσαρόλα τα λιγκουίνι να βράσουν και τα αφαιρούμε με τσιμπίδα 2 λεπτά πριν το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Προσθέτουμε αλάτι λίγο πριν τα αφαιρέσουμε.
      3
      Αφού λιώσουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε μαζί με τις γαρίδες στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε 1-2’. Στη συνέχεια αφαιρούμε τις γαρίδες.
      4
      Προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών και τις τομάτες, μαζί με πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά.
      5
      Βάζουμε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι για 2 λεπτά.
      6
      Τέλος, προσθέτουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα να βράσουν για 2 λεπτά.
      7
      Ένα τρόφιμο το οποίο ανήκει πολύ ψηλά στις διατροφικές συνήθειες όχι μόνο των Ελλήνων αλλά των περισσότερων ανθρώπων είναι τα μακαρόνια. Γενικά υπάρχει η πεποίθηση πως τα ζυμαρικά παχαίνουν ωστόσο αυτό δεν ισχύει όποιο τρόφιμο κι αν καταναλώνω αν είναι σε μεγάλες ποσότητες εννοείται πως θα προκαλέσει αύξηση του σωματικού μας βάρους. Τα ζυμαρικά (ολικής κυρίως) είναι μία εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων μαζί με το ρύζι, το ψωμί και την πατάτα. Εκτός από υδατάνθρακες περιέχουν και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά όπως ριβοφλαβίνη, νιασίνη, θειαμίνη, φυλλικό οξύ, σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο, φώσφορο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες έχουν την δυνατότητα να μεταβολίζονται πιο αργά και να προκαλούν πιο εύκολα κορεσμό σε σχέση με τα λευκά και να προωθούν την εύρυθμη λειτουργία του εντέρου. Ακόμη, φαίνεται ότι έχουν θετική επίδραση στο γλυκαιμικό δείκτη καθώς η τιμή του σακχάρου στο αίμα δεν αυξάνεται τόσο απότομα όπως με τα λευκά ζυμαρικά. Μέσα από διάφορες μελέτες βρέθηκε πως τα ζυμαρικά ολικής άλεσης περιέχουν φυτοστερόλες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν την χοληστερόλη και να βοηθήσουν την καρδιακή λειτουργία. Τέλος, έρευνες έδειξαν ότι η κατανάλωση ζυμαρικών μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, ουροδόχου κύστεως, στόματος και ωοθηκών. Άτομα τα οποία πάσχουν από κοιλιοκάκη (πάθηση στην οποία δεν μπορούν να καταναλώσουν γλουτένη) ή ευαισθησία στην γλουτένη, μπορούν και αυτά να απολαύσουν τα ζυμαρικά αρκεί να επιλέξουν αυτά χωρίς γλουτένη. Τα ζυμαρικά λοιπόν, αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική τροφή για τον οργανισμό και καλό είναι να τα εντάξουμε στο εβδομαδιαίο μας διαιτολόγιο σε ποσότητα ανάλογη με τις ατομικές ανάγκες του καθενός.
      *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
      Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
      Διαβάστε επίσης