myflex.gr

Γαρίδες με κάρυ και λαχανικά

Υλικά

12 γαρίδες ή καραβίδες καθαρισμένες 

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 χρωματιστές πιπεριές σε φέτες

250 γρ. μπρόκολο 

1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ

400 γρ. κρέμα καρύδας light

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

150 γρ. ρεβίθια

½ φλ. ζωμό λαχανικών

Αλάτι

Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τις γαρίδες για 2 με 3 λεπτά να αλλάξουν χρώμα.
2
Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και τις πιπεριές.
3
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε να λαδωθούν και τρίβουμε την πάστα κάρυ στη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το ζωμό και την κρέμα καρύδας.
4
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, που είναι και πιο σκληρό από τα λαχανικά.
5
Ρίχνουμε ξανά τις γαρίδες στη σάλτσα.
6
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τον κόλιανδρο και τα ρεβίθια.
7
Αλατίζουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε δυνατή φωτιά, ώστε να πήξει σάλτσα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης