myflex.gr

Ελαφρύ Mac ‘n cheese

Υλικά
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

Υλικά για το mac & cheese

  • 500 γρ. μακαρονάκι κοφτό
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
  • 80 γρ. Τυρί light τριμμένο
  • 4 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για την μπεσαμέλ κουνουπιδιού

  • 3 κ.σ. νερό
  • 600 ml ρόφημα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουνουπίδι (μόνο τις φλορέτες)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 80 γρ. Τυρί light τριμμένο
Χρόνος εκτέλεσης
30 λεπτά
Εκτέλεση
1
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να καραμελώσουν ελαφρώς. Αφήνουμε να κρυώσουν.
2
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά με το καπάκι κλειστό. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά λιγότερο από όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
3
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
4
4) Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, το γάλα αμυγδάλου, τις φλορέτες κουνουπιδιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να βράσει το κουνουπίδι.
5
Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει κρεμώδες μείγμα.
6
Προσθέτουμε την διατροφική μαγιά, το μοσχοκάρυδο και το τυρί και ανακατεύουμε απαλά να ενσωματωθούν στο μείγμα.
7
Ρίχνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα μανιταριών και την μισή μπεσαμέλ, ανακατεύοντας απαλά. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, τα μανιτάρια και την μπεσαμέλ και ανακατεύουμε, ισιώνοντας την επιφάνεια.
8
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με το τυρί και την φρυγανιά.
9
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα.
10
Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης