myflex.gr

Ασιατική Σαλάτα με σολωμό

Υλικά

300 γρ. πράσινη σαλάτα
1 σκ. σκόρδο
10 γρ. τζίντζερ
1/2 πιπεριά τσίλι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 ματσάκι κόλιανδρο
50 γρ. σάλτσα σόγιας
2 κ.σ. σησαμέλαιο
160 γρ. τόνο, καπνιστό
Για το σερβίρισμα
Κόλιανδρο
Λάιμ

Χρόνος εκτέλεσης
15 λεπτά
Εκτέλεση
1
Σε ένα μπολ βάζουμε τη σαλάτα, το σκόρδο και το τζίντζερ τριμμένα, την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τον κόλιανδρο.
2
Προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και τρίβουμε καλά με τα χέρια μας για να βγει όλη η υγρασία από τη σαλάτα.
3
Βάζουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε καλά.
4
Μεταφέρουμε λίγη από τη σαλάτα μας σε ένα τσέρκι 8 εκ. και πιέζουμε για να σταθεροποιηθεί.
5
Τοποθετούμε από πάνω τον τόνο σε κομμάτια και σερβίρουμε με κόλιανδρο, και λάιμ.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης