myflex.gr

Αλμυρή ομελέτα φούρνου

Υλικά

10-12 ντοματίνια

πιπεριά πράσινη

150 γρ πατάτες, βρασμένες

1 κ.σ. ελαιόλαδο, +έξτρα για το ταψάκι

αυγά ασπράδια και 2 κρόκοι 

αλάτι

πιπέρι

100 γρ. κότατζ, τριμμένο

100 γρ. ανθότυρο, τριμμένο

50 γρ. φέτα, σε μικρά κομμάτια

50 γρ κοτόπουλο ή γαλοπούλα 

100 γρ σπανάκι (προεραιτικά)

Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Προθερμαίνουμε στον φουρνο μας, το ταψάκι αφού έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί στην βάση του, στους 180οC βαθμούς στον αέρα.
2
Κόβουμε τα τοματίνια, τις πιπεριές και τις πατάτες σε μικρά κυβάκια
3
Ψιλοκόβουμε το σπανάκι μας
4
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά
5
Σοτάρουμε την πιπεριά, το σπανάκι και τα τοματίνια ίσα-ίσα μέχρι να πάρουν χρώμα (2-4 λεπτάκια). Προσθέτουμε στο τηγάνι τις πατάτες και σοτάρουμε για άλλα 4 λεπτά.
6
Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο ταψάκι, το οποίο έχουμε λαδώσει καλά με ένα πινέλο για μαγειρική .
7
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τους κρόκους, με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός.
8
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα τυριά. Μεταφέρουμε το μείγμα των αυγών στο ταψάκι μας και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
9
Αφήνουμε την ομελέτα μας ελαφρός να κρυώσει και σερβίρουμε Καλή απόλαυση!
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης