myflex.gr

Κοτομπουκιές με γλυκοπατάτα

Υλικά

Για τη σος γιαουρτιού

300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

1/2 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. μέλι

αλάτι

πιπέρι

 

Για τις κοτομπουκιές

350 γρ. γλυκοπατάτες

φρέσκα κρεμμυδάκια

500 γρ. κιμά κοτόπουλο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. αλεύρι καρύδας

1 κ.γ. σκόρδο

1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά

αλάτι

πιπέρι

Χρόνος εκτέλεσης
2 ώρες
Εκτέλεση
1
Για τη σος γιαουρτιού Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ το γιαούρτι, το κύμινο, το ελαιόλαδο, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
2
Μεταφέρουμε τη σος γιαουρτιού στο ψυγείο και την αφήνουμε μέχρι να τη χρειαστούμε.
3
Για τις κοτομπουκιές Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
4
Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες, αφαιρούμε τη φλούδα τους, και τις τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
5
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ.
6
Βάζουμε στο μπολ τον κιμά κοτόπουλου, το ελαιόλαδο, το αλεύρι καρύδας, το σκόρδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας φορώντας γάντια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
7
Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.
8
Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και το αφήνουμε στην άκρη.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης