myflex.gr

Νηστίσιμο Mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι και τυριά στο φούρνο

Υλικά

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Μερίδες 3-4
Εύκολη συνταγή

Για την κρούστα

  • 2 φέτ. ψωμί του τοστ
  • 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο λιωμένο

Για τα ζυμαρικά

  • Λίγο αλάτι
  • 300 γρ. κοφτό μακαρονάκι

Για τη σάλτσα με τυριά

  • 1 κ.σ. φυτικό βούτυρο και λίγο για το ταψί
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 ½ κουταλιες αλεύρι
  • 4 φλ. φυτικό γάλα
  • 3 φλ. νηστίσιμα τυριά τριμμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
Χρόνος εκτέλεσης
20 λεπτά
Εκτέλεση
1
Βουτυρώνουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος (τετράγωνο ή οβάλ μικρό πυρέξ).
2
Τρίβουμε το ψωμί σε ψίχουλα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μπολ.
3
Ρίχνουμε το λιωμένο φυτικό βούτυρο και ανακατεύουμε να βραχούν τα ψίχουλα.
4
Λιώνουμε το φυτικό βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά να γίνει διάφανο.
5
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας με ένα σύρμα.
6
Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε.
7
Μόλις πάρει βράση η κρέμα βράζουμε για 4 με 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
8
Κρατάμε 2 κουταλιές από το κάθε τυρί και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά στην κρέμα.
9
Ανακατεύουμε, τρίβουμε μοσχοκάρυδο κι αλατίζουμε τη νηστίσιμη μπεσαμέλ αν χρειάζεται.
10
Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα τυριών και τα βάζουμε στο ταψί.
11
Πασπαλίζουμε με τυριά και με ψίχουλα που κρατήσαμε.
12
Ψήνουμε το νηστίσιμο Mac and cheese σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η κρούστα.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης