myflex.gr

Vegan Falafel (σε 3 χρώματα)

Υλικά

Υλικά:

450 γρ. ρεβύθια μουλιασμένα σε νερό (από 150γρ σε 3 μπολ διαφορετικά) 

1 1/2 κρεμμύδι ξερό

2 σκ. σκόρδο

1 κ.γλ. κύμινο

1 κ.γλ μαύρο πιπέρι

1 κ.γλ τριμμένο κόλιανδρο

1 πρέζα πιπέρι καγιέν (προαιρετικά) 

1 πρέζα αλάτι

λίγο μαϊντανό (Για το πράσινο χρώμα)

150γρ κολοκύθα ψημένη (Για το πορτοκαλί χρώμα)

1 μεγάλο παντζάρι (Για το μωβ χρώμα)

3 κ.σ baking powder

 

Χρόνος εκτέλεσης
50 λεπτά
Εκτέλεση
1
Αφού έχετε μουλιάσει όλη νύχτα τα ρεβύθια στο νερό
2
Τα ξεπλένετε και τα χωρίζετε σε 3 μπολ από 150 γρ το καθένα και τα αφήνετε στην άκρη
3
Προετοιμάζετε την κολοκύθα: την κόβετε κομματάκια και την ψήνετε στο φούρνο στους 170 C μέχρι να μαλακώσει
4
Για το πράσινο φαλάφελ: ανακατέψτε τα υλικά της βάσης μαζί με ένα μικρό ματσάκι μαϊντανό, στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιόμορφο
5
Για το πορτοκαλί φαλάφελ: ανακατέψτε τα υλικά της βάσης μαζί με τα κομματάκια της κολοκύθας, στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
6
Για το μωβ φαλάφελ: ανακατέψτε τα υλικά της βάσης μαζί με το βρασμένο παντζάρι, στο μπλέντερ μέχρι το μείγμα να ομοιόμορφο
7
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ σε κάθε μπολ και ανακατέψτε καλά
8
Πλάθουμε σε μικρές στρογγυλές μπουκίτσες φαλάφελ και τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί
9
Θέλουμε τα μίγματα μας να μην είναι πολύ αραιά
10
Ψήνουμε στους 180C μέχρι να χρυσίσουν τα φαλάφελ και σερβίρουμε!
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης