myflex.gr

Τηγανιτές πατάτες

Υλικά

    250γρ πατάτες

    1κ.γ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

    Αλάτι

      Χρόνος εκτέλεσης
      25 λεπτά
      Εκτέλεση
      1
      Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες και τις πλένουμε. Σουρώνουμε και στεγνώνουμε καλά.
      2
      Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το αλάτι.
      3
      Τοποθετούμε τις πατάτες στο καλάθι της φριτέζας και μαγειρεύουμε στους 200°C για 10 λεπτά.
      4
      Ανοίγουμε την φριτέζα και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 8-10’ ακόμα, έως ότου οι πατάτες αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα και τραγανή υφή.
      5
      Αφαιρούμε από τη φριτέζα και σερβίρουμε.
      *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
      Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
      Διαβάστε επίσης