myflex.gr

Ρυζόγαλο

Υλικά

200mL γάλα αμυγδάλου

210mL νερό

70γρ. ρύζι μπασμάτι

1 ξύλο κανέλας

2,5γρ (1 φακελάκι) ρόφημα χωρίς θερμίδες Instick βανίλια

κανέλα τριμμένη

½ κ.γ. άγαρ ή σκόνη Konjac ή κορν φλάουρ (προαιρετικά)

Χρόνος εκτέλεσης
25
Εκτέλεση
1
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά το ρύζι με το νερό και το ξύλο κανέλας.
2
Μόλις το ρύζι πιει το νερό, προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και το ρόφημα χωρίς θερμίδες Instick βανίλια.
3
Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμα, μέχρι να μην έχει πολλά υγρά. Αν θέλουμε πιο πηχτή υφή μπορούμε να προσθέσουμε άγαρ ή σκόνη Konjac ή κορν φλάουρ, αφού πρώτα τα έχουμε αραιώσει σε 2 κ.σ. νερό ή γάλα αμυγδάλου.
4
Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και σερβίρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τριμμένη κανέλα. Απολαμβάνουμε ζεστό ή κρύο, αφού το αφήσουμε στο ψυγείο, σκεπασμένο με μεμβράνη.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης