Μακαρονοσαλάτα

Χρόνος εκτέλεσης

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με νερό, ώστε να κρυώσουν.
  • Κόβουμε την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμύδι και την λιαστή ντομάτα σε μικρά κομμάτια. Κόβουμε τα ντοματάκια στα δυο.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε το τυρί, το γάλα, λίγο αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και θυμάρι ώστε να δημιουργήσουμε μια σος. Μόλις δέσει, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά και την σως και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε διατηρούμε τη μακαρονοσαλάτα στο ψυγείο.

Υλικά

  • 100γρ μακαρόνια πέννες
  • 1 κ.γ. κάπαρη
  • 5 ντοματίνια
  • 1 ντομάτα λιαστή (όχι σε λάδι)
  • 1 πιπεριά
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. βαλσάμικο ξύδι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 30γρ τριμμένο λευκό τυρί Ήπειρος ελαφρύ
  • 4 κ.σ. γάλα 

*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά. Οι ποσότητες των μακαρονιών, του τυριού, του γάλακτος και του ελαιόλαδου προσαρμόζονται σύμφωνα  με το Myflex Menu σας! Στη συνέχεια,  προσαρμόζετε αναλόγως και τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής.

ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ