myflex.gr

Μακαρονάδα ολικής με πέστο αβοκάντο

Υλικά

ΥΛΙΚΑ: (2 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 250 γρ. πέννες ολικής άλεσης
  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • χυμό λάιμ από 2 λάιμ
  • ξύσμα λάιμ από 2 λάιμ
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κάσιους
  • βασιλικό, φρέσκο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Χρόνος εκτέλεσης
15 λεπτά
Εκτέλεση
1
Για τα μακαρόνια - Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το αλάτι, τα σπαγγέτι ολικής αλέσεως και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από τη φωτιά και τα σουρώνουμε.
2
Για την πέστο αβοκάντο - Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσια και με ένα κουτάλι αδειάζουμε τη σάρκα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, μπούκοβο, πιπέρι, αλάτι, σκόρδο ψιλοκομμένο και χτυπάμε για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Όταν η πέστο είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
3
Για το σερβίρισμα Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε τα κάσιους και τα σοτάρουμε. Στο μπολ με την πέστο ρίχνουμε τα καυτά ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα κάσιους, το φρέσκο βασιλικό και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης