myflex.gr

Λευκή σούπα πατάτας “βελουτέ”

Υλικά

(Υλικά για 2 μερίδες )

350 γραμμάρια πράσα

350 γραμμάρια πατάτες καθαρισμένες

3 κ.σ ελαιόλαδο

100 γραμμάρια γάλα 1,5% ή γάλα καρύδας (θερμοκρασία δωματίου)

Αλάτι, λευκό πιπέρι

500 γρ Νερό

2 κ.σ γιαούρτι 2%

λίγο μαϊντανός

Χρόνος εκτέλεσης
40 λεπτά
Εκτέλεση
1
Κόβετε τις πατάτες σε κυβάκια και τη βάση (μόνο) από τα πράσα σε μικρά κομμάτια (δηλαδή αφαιρέστε το πράσινο μέρος)
2
Τοποθετείστε τις πατάτες και τα πράσα μέσα σε ένα τηγάνι και αφήστε τα να καραμελώσουν σε μέτρια φωτιά μαζί με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο
3
Προσθέστε το νερό και τα μπαχαρικά και αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά
4
Όταν μαλακώσουν τα υλικά σας, χρησιμοποιείστε ένα ραβδομπλέντερ για πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να πάρει μία βελούδινη υφή
5
Προσθέστε το γάλα, και σινεχίστε να ανακατεύετε ενώ έχετε σβήσει τη φωτιά
6
Σερβίρετε σε δύο μπολ και γαρνίρετε με μαϊντανό και γιαούρτι!
*Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
Διαβάστε επίσης