myflex.gr

Δίαιτα με κοτόπουλο – είναι υγιεινή και τι πρέπει να προσέξω;

Υλικά

2 κ.σ. ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας

450γρ στήθος κοτόπουλο χωρίς το δέρμα

100γρ μπρόκολο

1 μεγάλο κολοκύθι

1 μέτρια πιπεριά

1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι

3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ.σ. italian seasoning

1 κ.γ. αλάτι

½ κ.γ. μαύρο πιπέρι

    Χρόνος εκτέλεσης
    20 λεπτά
    Εκτέλεση
    1
    Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια. Είναι σημαντικό να είναι μικρά, ώστε να μπορέσουν να μαγειρευτούν.
    2
    Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια : το μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, το κολοκύθι σε λεπτές φέτες, την πιπεριά και το κρεμμύδι σε μικρά τετράγωνα κομμάτια .
    3
    Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.
    4
    Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά, το σκόρδο και τα μπαχαρικά.
    5
    Μαγειρεύουμε για περίπου 10', ανακατεύοντας ανά διαστήματα , μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κοτόπουλο να είναι πολύ καλά μαγειρεμένο .
    6
    Είναι γνωστό πως άτομα που προσέχουν την διατροφή τους καταναλώνουν κυρίως τρόφιμα τα οποία είναι πλούσια σε άπαχη πρωτεΐνη, ένα από αυτά είναι το κοτόπουλο. Οι απόψεις για την κατανάλωση κοτόπουλου διίστανται. Από την μία πλευρά το κοτόπουλο θεωρείται μία από τις καλύτερες πηγές άπαχης ζωικής πρωτεΐνης καθώς μας προσφέρει πληθώρα θρεπτικών συστατικών όπως μαγνήσιο και βιταμίνες συμπλέγματος Β και έχει ελάχιστα κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη σε σύγκριση με κάποια άλλη πηγή ζωικής πρωτεΐνης. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό η ποιότητα και η διατροφική αξία του κοτόπουλου έχει αλλάξει δραματικά και αυτό γιατί, έχουν αλλάξει προς το χειρότερο οι συνθήκες διαβίωσης αλλά και η τροφή που καταναλώνουν τα κοτόπουλα. Πιο συγκεκριμένα πριν κάποια χρόνια τα 100 γραμμάρια κοτόπουλου έδιναν 16 θερμίδες από λίπος και 90 θερμίδες από πρωτεΐνη, τώρα η ίδια ποσότητα κοτόπουλου δίνει 205 θερμίδες από λίπος και μόλις 65 από πρωτεΐνη. Η τεράστια αυτή αλλαγή στις θερμίδες πιστεύεται ότι σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει αύξηση του σωματικού βάρους και λίπους. Η κατανάλωση λοιπόν κοτόπουλου θα πρέπει να γίνεται με μέτρο, ακολουθώντας κάποιες βασικές οδηγίες όπως: •Αφαίρεση του ορατού λίπους. •Προτιμούμε το ψήσιμο ή το βράσιμο και όχι το τηγάνισμα. •Προτιμούμε κοτόπουλα ελευθέρας βοσκής. •Καλό είναι να μην καταναλώνουμε μεγάλη ποσότητα στο γεύμα μας.
    *Τα γραμμάρια που αναφέρονται στην συνταγή είναι ενδεικτικά.
    Οι ποσότητες των υλικών προσαρμόζονται σύμφωνα με το MyFlexMenu σας!
    Διαβάστε επίσης